Hvad er orientering?

Orienteringsløb er mange ting! Det er en familiesport, hvor flere generationer hygger sig sammen om fine naturoplevelser i skovene tæt på Skive. Det er en individuel sportsgren med udfordringer for alle. Det kan være en ekstremsport, hvor adrenalinet pumper, mens man løber og finder vej fra post til post gennem skov og mose i ukendt terræn. Fælles for alle aspekter af orienteringsløb er, at man får oplevelser og udfordringer i naturen.

 

Oplevelser på alle niveauer

Inden for orienteringsløb kan man finde baner med forskellige sværhedsgrader og forskellige længder, så der altid er et tilbud til dig, uanset hvor stærk du er fysisk, eller hvor stor din tekniske kunnen er. Der er noget for enhver smag. På banen får du din egen individuelle oplevelse, og du konkurrerer mod løbere på dit eget niveau. På stævnepladsen har man tid til at lære andre orienteringsløbere at kende og få en eftersnak om, hvorledes det gik på banen.

 

Kort og kompas

Det er de vigtigste redskaber i sporten. Kompasset er ikke nødvendigt i starten, men du vil hurtigt finde ud af, at det er rart at vide, hvor verdenshjørnerne er, så du kan vende kortet rigtigt. Kortet er vores vigtigste redskab og er langt mere detaljeret end det, du benytter, når du skal finde rundt som turist i en storby, eller når du kører bil. Til gengæld er kortet meget logisk bygget op, hvor det blå har med vand at gøre, det brune er jord (høje, huller, skrænter mm), det grønne er tæt bevoksning, og det sorte er menneskeskabte ting som bænke, master, veje og stier.

 

At fare vild

Det er noget, alle orienteringsløbere ved, hvad er – vi har sågar vores eget begreb, der beskriver oplevelsen nemlig at ”bomme”. Alle vil på et tidspunkt opleve, at de ikke helt ved, hvor de er, men det fine ved orienteringsløb er, at man altid er udstyret med et detaljeret kort, så man altid via sit kompas og ved at se sig omkring kan pejle sig ind på det sted, man står og dermed finde hjem igen.